Zašto se instaliraju GPS uređaji za praćenje

Postoji mnogo razloga zbog kojih biste trebali da instalirate GPS uređaj za praćenje na vašim službenim vozilima. Dva glavna razloga su poboljšanje bezbednosti vozila i njihovo lociranje 24 sata dnevno. Instaliranjem uređaja za praćenje, šanse za pronalaženje ukradenog vozila su znatno veće uz pomoć praćenja lokacije u realnom vremenu. Osim sprećavanja krađe, kompanije koriste GPS sisteme za praćenje kako bi pratili ponašanje svojih vozača, potrošnju goriva i praćenje putanja. Aplikacije zasnovane na GPS-u su takođe od neprocenjive važnosti za kompanije naročito one koje se bave iznajmljivanjem automobila, uslugama prevoza, logistike i distribucije.

Bilo da koristite GPS uređaj za praćenje bezbednosti ili praćenje lokacije u realnom vremenu, većina GPS uređaja za praćenje se lako instalira i oni rade bez problema. Nakon instalacije uređaji za praćenje preuzimaju signale sa GPS satelita da bi se dobila precizna lokacija u realnom vremenu. Softver za praćenje skladišti sve bitne podatke koje šalje uređaj za praćenje kako bi ih prikazao kad god je to potrebno. Detaljne informacije kao što su brzina, kretanje, lokacija i smer mogu da budu dostupne u svakom trenutku. Koristeći funkciju geozone možete da postavite digitalne zone na mapu i odabrate opciju obaveštenja kad god vozilo uđe ili napusti definisanu zonu.

Preporučuje se da potražite savet stručnjaka za elektroniku vozila, posebno ako želite da instalirate više uređaja na veći broj vozila. Međutim, ako planirate da instalirate uređaj za praćenje u vaše vozilo, postoje određeni faktori koje morate razmotriti pre nego što započnete proces.

Već je rečeno, sve što treba da uradite je da priključite uređaj za praćenje i koristite softver za praćenje da biste pronašli svoje vozilo, ako vam je funkcija za bezbednost primarna. Zbog toga uređaji za praćenje moraju da budu povezani sa električnim sistemom vozila. Obavezno proverite korisnički priručnik. Trebalo bi da postoji crvena žica koja mora da bude povezana sa izvorom napajanja i crna žica treba da bude povezana sa uzemljenjem. Ako razmišljate o tome da nabavite uređaj za praćenje u svrhu zaštite od krađe, od presudne je važnosti da je tragač skriven i da ga je veoma teško pronaći. Zato je važno da se proces instalacije uradi kako bi se sprečilo otkrivanje vašeg tragača.

Imajte na umu da bi tragač trebalo da bude u mogućnosti da preuzme direktne satelitske signale. Nakon što završite fizičku instalaciju, moći ćete da pronađete svoje vozilo koristeći cloud softver na računaru, tabletu ili pametnom telefonu. Svaki uređaj za praćenje ima svoj jedinstveni softver i proces instalacije. Obavezno pažljivo pratite uputstva za upotrebu. Kada instalirate uređaj, morate da proverite da li uređaj za praćenje ispravno radi i da prenosite podatke o lokaciji. Možete da koristite mobilnu aplikaciju na telefonu da biste prikazali lokaciju vašeg vozila u realnom vremenu bilo kada i bilo gde.

Možete da testirati uređaj tako što ćete ga uključiti i proveriti svoju lokaciju na GPS softveru da biste videli da li je ispravan. Instaliranjem GPS uređaja za praćenje na vašem vozilu značajno ćete povećati sigurnost vašeg vozila. Čak i ako je vaše vozilo ukradeno, moći ćete da pratite njegovo kretanje u realnom vremenu i da ga u tom slučaju povratite što je brže moguće.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.