Šta sve čini snažniju bezbednost vašeg četvorotočkaša?

Ako ste vlasnik firme u automobilskoj industriji, bilo da je to servis za popravku ili servis za iznajmljivanje vozila, priroda vašeg posla zahteva da se vozila nalaze što više u javnosti i na otvorenom prostoru.

Automobili mogu sa budu zaključani kada ih ne koristite, što ih po prirodi stvari štiti, ali ne u potpunosti. Postoje bolji i dosta načini da zaštitite svoje automobile i osigurate bezbednost. Na udaru nisu sama vozila isključivo, već često i njihova oprema, koja se koristi u svojstvu rezervnih delova ili sekundarnih sirovina.

Dakle, kako sve možete da zaštitite vaše ljubimce na četiri točka? U nastavku sledi nekoliko korisnih saveta.

1. Koristite kvalitetan video nadzor visoke rezolucije

Kamere za nadzor su efikasan alat za praćenje serija i vašeg poslovanja u celini. Kamere su korisne iz više razloga:

  • Već samo prisustvo kamere u automobili vrlo često je dovoljan adut da automobil bude bezbedniji, jer će biti manje zanimljiva meta. Retko ko se usuđuje da toliko rizikuje.
  • U slučaju da dođe do krađe automobila, snimci se mogu pregledati kako bi se utvrdio identitet osobe koja je ukrala vozilo. Što je bolja rezolucija snimaka, lakše je prepoznati počinioca.
  • Još jedna prednost je ako koristite CCTV sistem i eksterni monitoring, odnosno ukoliko imate video snimak u realnom vremenu bez obzira gde se u tom trenutku nalazite. Za ovo sada postoje dostupna mobilna rešenja za daljinsko pregledanje bezbednosnog izvora.
  • Kamere se mogu koristiti i za zaštitu vašeg poslovanja na druge načine. Ukoliko vršite službu dostave ili transporta vrlo jednostavno možete da dokažete da nije bilo oštećenja na robi dok ste je prevozili, ukoliko to tvrde nezadovoljni kupci, a u praksi se pokazalo često neopravdano. Posle instaliranja kamera koje bi mogle tačno da utvrde stanje robe kada je utovarena i isporučena, mnogi prevoznici su na ovaj način izbegli neprijatnosti sa njihovim klijentima.

2. Izaberite pouzdan sistem kontrole pristupa

Već znate da je nadzor nad vozilima suštinska stvar kako bi ona bila funkcionalna i operativna. Koliko god sigurnost automobila spolja bila važna, koliko vodite računa o njoj iznutra? Odnosno, da li su ključevi dostupni svima u firmi? Evo najboljih praksi u vezi ključeva: da bi osigurali maksimalnu sigurnost vozila, obezbedite samo jedan skup ključeva za automobil po zaposlenom u isto vreme.

Osigurajte ostale ključeve na mesto sa kontrolom pristupa i ovlašćeno lice koje o njima brine. Na taj način, svaki zaposleni može biti odgovoran za ključeve vozila za koje su zaduženi.

Imajte na umu koji su ključevi u sistemu ili van njega, tako da možete biti u stanju da znate kojim vozilima je potrebna pažnja. Praćenje ključeva je izuzetno važna uloga, i može dodatno da se unapredi određenim sigurnosnim tehnologijama.

3. GPS uređaji za praćenje vozila

Svakako jedna od najpouzdanijih tehnologija koja je danas dostupna svima, posebno kada je u pitanju poslovanje. Šta je ono što trebate da znate kada je u pitanju GPS praćenje vozila, a što do sada možda niste znali? Možete da koristite različite vrste uređaja u zavisnosti od toga kakav nivo opreme vam je potreban – osnovni ili sa dodatnim periferijama, što omogućava detaljniji uvid u kretanje i ispravnost vozila.

Uz pomoć GPS uređaja možete da pratite telemetriju vozila, tačnije tehničke performanse, ili da pratite vozila u realnom vremenu uz izveštaje o njihovom stanju i radnom učinku, a imate i dodatne opcije kao što su geozone, mapiranje ili tekstualna komunikacija. Tu nije kraj mogućnostima.

Ukoliko procenite da bi saveti bili od koristi za vas, možete da ih u što kraćem roku primenite u praksi. Za sva ostala pitanja i stručne konsultacije, Almaks GPS tim pružiće vam više preciznih informacija.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.