Prenosivi GPS uređaj za praćenje – praktičan, funkcionalan i ekonomičan

GPS uređaji za praćenje postali su neophodnost u poslovanju svake uspešne kompanije koja se bavi transportom (od putničkog i teretnog programa, preko radnih i poljoprivrednih mašina do plovila) ili poseduje sopstveni vozni park. Informacije koje korisnici ovih sistema dobijaju (trenutna pozicija vozila sa adresom, brzina kretanja, nadmorska visina, napon akumulatora, ukupna kilometraža, ruta kretanja sa usputnim zaustavljanjima, upaljeno ugašeno vozilo), od ključne su važnosti za smanjenje troškova, zaštitu imovine i sveukupnu optimizaciju poslovanja.

Osim standardnog GPS uređaja koji se uz pomoć stručnog lica postavlja unutar kabine vozila ispod komandne table, kompanija Almaks nudi i nešto drugačiji, veoma praktičan sistem za praćenje.

Reč je o portabl GPS uređaju koji se postavlja na upaljač za cigarete u vozilu, a za čije ugrađivanje nije potrebna pomoć stručnog lica. Po funkcijama, kvalitetu i vrsti  informacija koje pruža, a koje podrazumevaju praćenje rute kretanja, brzine, putanje, zaustavljanja rada motora itd, ovaj uređaj se ne razlikuje od Basic GPS sistema koji je u ponudi Almaksa.

Kako u vozilo ugraditi portabl GPS uređaj?

Ugradnja portabl GPS uređaja u vozilo – bilo da je reč o putničkom vozilu, kamionu, različitim radnim mašinama, vrlo je jednostavna. GPS uređaj se jednostavno priključi u mesto gde je fabrički postavljen upaljač za cigarete, ujedno može služiti i kao punjač za telefon. Praktična i ekonomična strana ovog uređaja jeste što nema asistencije stručnog lica prilikom priključivanja, nema troškove ugradnje, korisnik samo uključi uređaj u cigaret upaljač.

 prenosivi

Efiksan i multifunkcionalan

Osim što ne iziskuje troškove ugradnje, prednost portabl GPS uređaja jeste i u tome što se, kako sam naziv sugeriše, može prenositi iz vozila u vozilo. Korisnik sam odlučuje koje transportno sredstvo i kada će pratiti. Unutar uređaja nalazi se SIM kartica koja je povezana sa sofverom i preko koje se šalju i arhiviraju traženi podaci.

Portabl GPS fizički izgleda kao punjač mobilnih telefona sa dva USB porta za punjenje, a što je, osim praćenja, još jedna funkcija koju poseduje. Upravo zbog toga što izgleda kao „bezazleni“ punjač telefona, uređaj ne izaziva sumnju kod vozača da se vozilo i njegov rad prate. Na taj način se sprečava korišćenje službenih vozila u privatne svrhe.

Portabl GPS ima internu bateriju koja traje dva sata, a u slučaju da se uređaj izvadi iz upaljača, šalje se signal da je došlo do prekida napajanja, što je još jedan način da se zaštiti korisnik ove usluge.

Praktično rešenje i za kompanije bez voznog parka

Portabl GPS uređaj se pokazao i kao veoma praktično rešenje u slučajevima kada zaposleni koristi privatno vozilo za obavljanje službenih dužnosti. Na početku radnog vremena zaposleni jednostavno uključi uređaj u upaljač, a po završetku smene ga ukloni.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.