Najsavremenija rešenja

GPS Praćenje vozila

Efikasnost u upravljanju voznim parkom ključna je za poslovni uspeh u savremenom digitalnom dobu. GPS praćenje vozila se izdvaja kao esencijalna tehnologija koja podiže standarde u ovoj oblasti, nudeći preduzećima alate za optimizaciju resursa i poboljšanje poslovnih operacija. Kroz napredne GPS sisteme, kompanije stiču sposobnost praćenja vozila u realnom vremenu, dobijajući pritom dragocene informacije o lokaciji, brzini kretanja i putanjama vozila.

Ova tehnologija omogućava ne samo bolju kontrolu nad voznim parkom, već i detaljnu analizu podataka, ključnu za efikasno donošenje odluka i optimizaciju poslovnih procesa. Pored toga, GPS praćenje igra važnu ulogu u diferencijaciji na tržištu, pružajući kompanijama mogućnost da se istaknu kroz transparentnost poslovanja i pouzdanost u isporukama.

Značaj GPS praćenja u poslovnom svetu nije ograničen samo na unapređenje internih operacija, već se proteže i na izgradnju čvršćih veza sa klijentima i stvaranje dugoročnih poslovnih odnosa. Kako tehnologija nastavlja da se razvija, GPS praćenje će ostati neizostavni deo modernih poslovnih strategija, nudeći kompanijama nove načine za optimizaciju i unapređenje njihovog poslovanja.

Prednosti GPS praćenja za poslovne korisnike

Jedna od ključnih prednosti GPS praćenja vozila za poslovne korisnike je optimizacija logističkih operacija. GPS sistemi omogućavaju kompanijama da precizno planiraju rute, smanjujući vreme putovanja i poboljšavajući isporuke. Ovo direktno doprinosi većoj produktivnosti voznog parka i smanjenju troškova goriva, što ima značajan uticaj na smanjenje ukupnih operativnih izdataka.

Drugi aspekt gde GPS praćenje donosi značajne koristi je održavanje i upravljanje voznim parkom. Sistem pruža uvid u stanje vozila i omogućava bolje planiranje servisiranja, čime se smanjuje rizik od nepredviđenih kvarova i produžava vek trajanja vozila. Takođe, mogućnost praćenja ponašanja vozača pomaže u identifikaciji i korekciji potencijalno rizičnih ili neefikasnih navika vožnje, što dodatno doprinosi sigurnosti i ekonomičnosti.

Pored ovih direktnih prednosti, GPS praćenje pruža i važne strateške benefite. Analizom prikupljenih podataka, menadžeri mogu donositi informisanije odluke, što vodi ka boljem raspoređivanju resursa i efikasnijem upravljanju flotom. Ovakav pristup ne samo da poboljšava internu efikasnost, već pomaže i u izgradnji snažnijih poslovnih strategija usmerenih na rast i razvoj.

Kompletna Funkcionalnost Almaks GPS Uređaja za Praćenje Vozila

Osnovni uređaj

 • Lokacija i pozicioniranje: Pruža informacije o trenutnoj lokaciji vozila sa adresom.
 • Brzina kretanja i nadmorska visina: Omogućava praćenje brzine i nadmorske visine vozila.
 • GPS kilometraža: Nudi podatke o pređenom putu.
 • Koordinate i promena kontakta: Daje precizne koordinate vozila i beleži promene u statusu kontakta vozila.
 • Napon akumulatora i autonomija baterije: Informiše o stanju akumulatora i baterije koja omogućava do 8 sati autonomije.
 • Napredni CAN BUS uređaj

 • Broj obrtaja motora: Omogućava praćenje broja obrtaja motora u realnom vremenu, što je ključno za analizu performansi vozila i njegovog tehničkog stanja.
 • Potrošnja goriva: Pruža precizne informacije o potrošnji goriva vozila, uključujući trenutnu potrošnju, ukupnu potrošnju, kao i prosečnu potrošnju.
 • G sile: Otkriva i beleži G sile koje deluju na vozilo, pružajući uvid u agresivnost vožnje, kao i potencijalne rizike i nezgode.
 • Temperatura motora: Omogućava monitoring temperature motora, što je ključno za održavanje vozila i prevenciju kvarova.
 • Izveštaji o stilovima vožnje: Generiše detaljne izveštaje koji otkrivaju stil vožnje vozača, uključujući agresivno ubrzanje, naglo kočenje, brzu vožnju, i druge parametre.
 • Dodatne funkcionalnosti

 • Izveštaji: Omogućavaju retrospektivni uvid u aktivnosti vozila do 400 dana unazad.
 • Online pristup: Sistem je dostupan online, zahteva samo internet konekciju.
 • Automatsko slanje izveštaja: Korisnici mogu primati izveštaje automatski na svoje email adrese.
 • Geozone: Mogućnost definisanja geozona za praćenje aktivnosti vozila unutar određenih oblasti.
 • Alarmi i obaveštenja: Postavljanje alarma za različite uslove kao što su prekoračenje brzine, izlazak iz geozone, itd.
 • Servisni intervali: Praćenje i obaveštenja o servisnim intervalima vozila.
 • Mape i navigacija: Izbor između različitih mapa uključujući Google, Bing, satelitske, street view i druge.
 • Mobilna aplikacija: Dostupna aplikacija za iOS i Android za lakše praćenje vozila.
 • Demo pristup

  Kako biste imali bolji uvid u sistem omogućili smo Vam i pristup našem demo nalogu na adresi www.gps.almaks.rs.
   • Korisničko ime: Almaks
   • Šifra: demo1

  Primena GPS praćenja u različitim industrijama

 • Putnički transport: Optimizacija i sigurnost u putničkom transportu postižu se kroz napredno praćenje vozila, koje omogućava detaljan uvid u potrošnju goriva i efikasno upravljanje flotom.
 • Transport i logistika: Efikasno upravljanje flotom u domaćem i međunarodnom transportu robe postiže se kroz inovativne funkcije praćenja, što donosi brojne uštede i unapređenje poslovanja.
 • Građevinarstvo: Građevinske firme koriste GPS praćenje za efikasno upravljanje mašinama i gradilištima, sa ključnim funkcijama poput praćenja potrošnje goriva i radnih sati motora.
 • Poljoprivreda: GPS praćenje pomaže u povećanju produktivnosti i smanjenju operativnih troškova kroz detaljno praćenje i nadzor mašina.
 • Kurirska služba: Efikasnost kurirskih službi podiže se na viši nivo detaljnim praćenjem vozila u realnom vremenu, što omogućava bolje planiranje isporuka i transparentnost prema klijentima.
 • Naftna industrija: U naftnoj industriji, bezbednost i kontrola transporta opasnih materija osiguravaju se kroz napredne GPS sisteme, koji pružaju ključne informacije za siguran i usaglašen transport.
 • Rent-a-car: Rent-a-car službe koriste GPS praćenje za optimizaciju upravljanja svojom flotom, poboljšavajući sigurnost i kvalitet usluge.
 • Taxi: U taksi službama, efikasnost i zadovoljstvo korisnika poboljšavaju se kroz GPS praćenje, koje omogućava brže raspoređivanje vozila i optimizaciju ruta.
 • Revolucionarni Alarmni Sistem

  Novo rešenje u GPS praćenju vozila donosi značajnu inovaciju kroz svoj alarmni sistem za gorivo, nudeći neuporedivu zaštitu i kontrolu nad voznim parkom. Ovaj sistem nije samo korak napred u tehnološkom razvoju, već ključna komponenta za finansijsku održivost transportnih kompanija.

  Jedna od ključnih inovacija ovog sistema je zvučni alarm, koji se aktivira pri detektovanju bilo kakvih neautorizovanih aktivnosti na rezervoaru vozila. Ova funkcija pruža trenutnu obaveštenost o potencijalnim zloupotrebama, čime se značajno povećava bezbednost i smanjuju gubici.

  Važnost ovakvog sistema posebno dolazi do izražaja kada se uzmu u obzir potencijalni gubici. Na primer, gubitak od samo 10 litara goriva na nedeljnom nivou može značiti izgubljenih 520 litara i najmanje 728 evra godišnje! Investicijom u ovakav sistem za obezbeđenje rezervoara, kompanije mogu uštedeti čak 72% realnih gubitaka po vozilu, ne računajući dodatne gubitke nastale redovnom upotrebom vozila.

  Glavne prednosti ovog alarmnog sistema uključuju napredno praćenje otvaranja čepova rezervoara, detekciju odliva goriva, dodatne mehaničke zaštite čepova rezervoara, i personalizovana obaveštenja koja korisnicima pružaju kompletnu kontrolu.

  Uz sveobuhvatan sistem obaveštenja dostupan kroz razne komunikacione kanale, korisnici su konstantno informisani i spremni za brzu reakciju na svaku neobičnu aktivnost. Ovaj alarmni sistem ne samo da donosi tehnološku inovaciju, već predstavlja ključnu investiciju u finansijsku stabilnost i efikasnost poslovanja u transportnom sektoru.

  Napredne funkcionalnosti Almaks GPS sistema za praćenje vozila

  Almaks GPS sistem ne samo da se izdvaja svojim jedinstvenim alarmnim sistemom, već i pruža niz naprednih funkcionalnosti koje transformišu način na koji kompanije upravljaju svojim voznim parkom. Ove funkcionalnosti su dizajnirane da unaprede efikasnost, sigurnost i transparentnost u upravljanju vozilima.

  Analiza performansi flote i vozača: Sistem nudi detaljnu analitiku o performansama vozača i efikasnosti flote. Kroz praćenje i analizu podataka o stilu vožnje, brzini, potrošnji goriva i vremenu provedenom na putu, menadžeri flote mogu donositi informisane odluke koje unapređuju operativne performanse.

  Optimizacija ruta i automatizovani izveštaji: Jedna od ključnih prednosti sistema je njegova sposobnost da optimizuje rute vozila. Ovo omogućava smanjenje nepotrebnih kilometara i troškova goriva, dok automatizovani izveštaji pružaju redovne uvide u operativnu efikasnost.

  Upravljanje gorivom i modul za Eko vožnju: Almaks GPS sistem omogućava precizno praćenje potrošnje goriva, što je ključno za identifikaciju mogućnosti za uštedu. Pored toga, modul za eko vožnju pomaže u obuci vozača da voze efikasnije, doprinoseći smanjenju emisije CO2 i operativnih troškova.

  Kontrola temperature i čitanje podataka sa CAN-busa: Za vozila koja prevoze osetljiv teret, sistem pruža mogućnost praćenja temperature unutar teretnog prostora. Takođe, čitanje podataka sa CAN-busa omogućava detaljno praćenje tehničkog stanja vozila i pravovremenu reakciju na potencijalne probleme.

  Smanjenje troškova uz GPS praćenje vozila

  Uvođenje efikasnog sistema za praćenje vozila donosi značajne prednosti u smanjenju operativnih troškova u upravljanju voznim parkom. Efikasnost ovakvog sistema leži u njegovoj sposobnosti da optimizuje potrošnju i poveća produktivnost.

  Optimizacija potrošnje goriva i smanjenje gubitaka

  Detaljna analiza podataka prikupljenih putem praćenja vozila ključna je za identifikaciju mogućnosti uštede. Prilagođavanje ruta i nadzor nad stilom vožnje može značajno smanjiti nepotrebnu potrošnju goriva.

  Povećanje efikasnosti voznog parka

  Praćenje vozila pomaže u smanjenju troškova održavanja i povećava vek trajanja vozila. Planiranje servisa i održavanja na osnovu tačnih podataka povećava operativnu efikasnost.

  Prevencija zloupotrebe i neautorizovane upotrebe vozila

  Napredne funkcije praćenja doprinose efikasnom upravljanju voznim parkom, što direktno smanjuje operativne troškove i povećava sigurnost.

  Zahtev za ponudu

  Ako želite besplatnu probnu verziju GPS sistema ili detaljnije informacije o Almaks GPS sistemima za praćenje vozila, popunite upitnik ispod. Almaks GPS tim stručnjaka će Vam odgovoriti na pitanja u roku od jednog radnog dana.