Praćenje Plovila

Mogućnosti sigurnosnog sistema – Barba

Kako ovaj sistem funkcioniše?

Kako ovaj sistem funkcioniše?

Almaks GPS za plovila je samo-održiv sistem za satelitsko praćenje, koji prima signal sa GPS satelita, zatim šalje šifrovanu informaciju našem serveru preko GPRS-a. Nakon toga informacija se dešifruje na našem serveru i, preko korisničkog naloga, dostupna Vam je na svim kompjuterima, tabletima i smart telefonima.

Ukoliko niste pri internet konekciji, možete odabrati opciju dobijanja statusa lokacija vašeg plovila putem SMS poruka.

Satelitska komunikacija - Ukoliko plovite u područjima van GPRS/SMS signala nudimo mogućnost dodavanja modula periferije za satelitsku komunikaciju.

Daljinske komande - Kao korisnik našeg sistema imate mogućnost aktiviranja posebnih funkcija preko mobilnog telefona. Funkcije se programiraju prema Vašim potrebama, a mogu biti blokada motora, paljenje i gašenje svetala, klima uređaja i mnoge druge.

Flota - Ukoliko ste vlasnik čarter kompanije, water sport-a, brodsko-transportne kompanije, ili pak posedujete više plovila, sigurno Vam se javila potreba da u realnom vremenu znate gde se koje plovilo nalazi. Na jednostavan način, naš user friendly softver sa dosta dodatnih funcija, korisnih statistika i bogatom bazom podataka Vam izlazi u susret.


Zaštita od požara

Sistem za detekciju požara detektuje požar u ranoj fazi nastajanja brzo i pouzdano 24 sata dnevno.Od sada možete mirno spavati, jer naš sistem će na vreme upozoriti lica ugrožena požarom, i one koji su odgovorni da momentalno reaguju sprovođenjem neophodnih mera za slučaj opasnosti.

Kada se sistem aktivira dimom ili temperaturom, pali se sirena i šalje se obaveštenje sa svim relevantnim podacima (pozicija senzora, lokacija broda, kurs, brzina...) da se naznači gde je požar nastao. Ova obaveštenja mogu se slati na desktop aplikaciju i na mobilni telefon - SMS porukom.

Satelov optičko/termički detektor požara je u potpunoj saglasnosti sa EN-54 standardom.

U sklopu našeg sistema nudimo i opciju gašenja požara aerosolnim generatorima. Ovi sistemi moraju ručno da se aktiviraju iz plovila ili daljinskom kontrolom.

Prednosti FirePro sistema za gašenje požara su sledece:

 • Maksimalna sigurnost i efektivnost gašenja sa minimalnim količinama
 • Bez održavanja
 • Bezbedni za ljude i sredinu
 • Odsustvo delovanja na ozonski omotač zemlje
 • Temperaturno područje rada od -60°C do +60°C, pri vlažnosti od 100%
 • Odsustvo korozije
 • Rok trajanja eksploatacije od 5 do 10 godina
 • Zadržavanjesposobnosti gašenja požara posle aktiviranja više od dva sata, što uklanja potrebu dodatnih količina tokom gašenja, usled nezaptivenosti prostorije
 • Troškovi instalacije minimalni
 • Prema prethodnom, ekonomičnost aerosolnih sistema je velika u odnosu na sva druga sredstva za gašenje, a sigurnost je veća.
 • Vrednost aerosola je 1% vrednosti opreme koja se štiti
Zaštita od požara

Detekcija CO gasa i LPG

Detekcija CO gasa i LPG

Oslobađanje opasnih gasova, nedostatak kiseonika, kao i prisutnost zapaljivih gasova i pare može se pratiti periferijama za otkrivanje gasova. Bitno je naglasiti kako je i mala koncentracija toksičnih gasova štetna za ljudsko zdravlje, dok kombinacija eksplozivno zapaljivih gasova sa vazduhom može dovesti do katastrofalnih posledica za ljude i okolinu.

Kao deo našeg sigurnosnog sistema Barba, možete odabrati detekciju gasova, Metan (ME), butan (LPG), ugljen monoksid (CO) i trichloromethane gas TCM

Almaks Security Systems je lider u detekciji metana, monoksida, CO gasa, butan LPG, ugljen monoksida, benziskog isparavanja i ostalih otrovnih i eksplozivnih gasova, na teritoriji Srbije.


Zaštita od prodora vode u plovilima

Mnogi koji su u svetu nautike, prvo sto nauče je da adekvatno reaguju u slučajevima prodora vode u plovila. Prvi korak u rešavanju takvog problema je da se na vreme ustanovi brzina prodora vode. Upravo za tu namenu smo napravili sistem koji poseduje i senzore za detekciju prodora vode u dva nivoa. Svako ko se ikada našao u ovakvom problemu, shvata važnost ovih parametara. Senzori za detekciju prodora vode na plovilima su veoma otporni na oštećenja, ekstremne temperature, i na razne nivoe strujnih napajanja.

Sistem je podešen tako da daje vizuelno upozorenje o podizanju nivoa vode na tabli za signalizaciju aktiviranja senzora, u jednom, a zatim u drugom nivou. Kada se tačno utvrdi brzina prodora vode, onda su i mere rešavanja problema adekvatnije.

Zaštita od prodora vode u plovilima

Zaštita od provale

Zaštita od provale

Sistemi protiv provale, uz protivpožarne sisteme, su najduže prisutni na svetskom tržištu, što znači da postoje utvrđeni standardi i norme koje moraju biti zadovoljene.

Kompanija Satel se nalazi u samom vrhu svetskih proizvođača protivprovalnih sistema i ovi proizvodi, osim što zadovoljavaju sve postojeće standarde i norme, postavljaju nove granice kvaliteta i uvode nove tehnologije.

Naša ponuda obuhvata uređaje i sisteme za zaštitu od provale plovila svih veličina.

Deo sistema zaštite od provale se sastoji od senzora pokreta, tampera otvaranja vrata, senzora na poklopcu rezervoara, tampera vanbrodskog motora, i pokušaja krađe pomoćnog čamca.Sa svim ovim periferijama mogućnost krađe plovila je svedena na minimum.


GPS i sigurnosne barijere (GeoFence)

Da li želite da znate gde Vam je brod kada niste na njemu? Da li je tamo gde ste ga i ostavili? Da li želite da pratite svoju flotu u realnom vremenu? Almaksov sigurnosni sistem za satelitsko praćenje i bezbednost plovila – Barba zna gde je Vaš brod u svakom momentu. Primite obaveštenja o tome kada je Vaš brod u luci, kada je napustio obeleženu akvatoriju, kada je ušao u opasnu zonu, kojom brzinom se kreće, da li ide u željenom pravcu, na kojoj je geografskoj dužini i širini, i gde je tačno na Google Mapi.

Organizovati susret sa prijateljima na određenom ostrvu, marini, pa čak i na konkretnom mestu u marini nikad nije bilo lakše.

Preko našeg sistema možete vrlo lako da pošaljete prijateljima Vaše omiljene lokacije, kako biste mogli lakše da se susretnete sa njima na pravoj lokaciji. Isto tako lako podelite lokacije sa Vašom porodicom kod kuće u dva poteza, kako bi oni znali da ste na bezbednom.

GPS i sigurnosne barijere (GeoFence)

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.