Pouzdan partner u nepredviđenim situacijama

Nedavno se na novosadskim ulicama odigrala prava filmska scena i drama koja je mogla u potpunosti da izmakne kontroli. Da se sve ipak završi srećno pomogao je ni manje ni više nego uređaj za GPS praćenje.

Prema informacijama sa portala „NS uživo“, mlađa žena je parkirala automobil u trećoj traci i ostavila ključeve u kontakt-bravi, a potom je nakratko ušla u jedan od lokala. Mladić je tada iskoristio priliku, ušao u automobil i počeo da beži njenim vozilom.

Tog momenta je započela drama o kojoj su pisali mediji, koja je šta više zabeležena i okom kamere, i to dok je potera za odbeglim mladićem i automobilom trajala. Žena je odmah obavestila obezbeđenje svoje firme da je vozilo ukradeno, tako da su oni krenuli u poteru i pre nego što je alarmirana policija.

Ono što je odigralo ključnu ulogu u čitavoj priči bio je GPS uređaj sa ukradenog vozila koji su pripadnici obezbeđenja koristili prilikom potere. Sama potera je bila uzbudljiva, ali i veoma opasna što možete videti iz priloženog snimka.

Pripadnici obezbeđenja su uspeli da zaustave ukradeno vozilo, da savladaju počinioca i da ga zadrže do dolaska policije. Pukom srećom je izbegnuta daleko veća šteta, a u celoj priči nije bilo ni povređenih a ni i materijalne štete.

Činjenica da je automobil imao ugrađen GPS uređaj olakšala je ne samo poteru već i celokupnu situaciju, jer se još jednom pokazalo u praksi da ova tehnologija pruža pomoć i da je pouzdan partner onda kada je to zaista najpotrebnije.

Ukoliko ste se do sada preispitivali, ili ste sumnjali u to da vam je GPS potreban, zamislite da se potpuno neplanirano pronađete u istoj ili sličnoj situaciji? Morate priznati, bila bi to dragocena pomoć. Ali, neka vam GPS tehnologija posluži da do ovakvih epizoda ni ne dođe.

Izvor: NS Uživo

Foto: NS Uživo

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.