Kako pomeranje sata utiče na vozače i saobraćaj

Duže vreme provedeno u vožnji znači veći rizik za ljude koji su na putevima – pogotovo oni koji voze noću. Ako se bavite profesionalno poslovima u oblasti transporta ili obezbeđujete usluge prevoza, razmislite o ovim preporukama koje bi uticale na saobraćaj, pošto se prešlo sa letnjeg na zimsko računanje vremena, pa je samim tim dan sve kraći dok noći postaju duže.

Obavite tehnički pregled i ispravnost svih svetala na vozilima

Ovo je idealno vreme da se proveri ispravnos vozila, posebno detaljno čišćenje i pregled svih farova vozila. Pored toga, možda treba razmisliti o tome kako pravilno koristiti svetla s’ visokim i jakim svetlosnim snopovima radi maksimalne sigurnosti i efikasnosti.

Redovno održavajte vetrobranska stakla

Noćna vidljivost je velika briga za sve vozače na putu. Jedna od prvih tačaka za početak je vetrobran. Proveravajte da li su vetrobranska stakla uredno očišćena na svakoj poziciji, isto tako se trudite da koristite kvalitetne brisače i sredstva za čišćenje stakla za sva vozila vozila.

Odmarajte vozače ili sami pravite pauze kada osetite potrebu

Redovan odmor znači bezbedniju vožnju, to je vrlo jednostavno. Vozači trebaju da se osiguraju da imaju sasvim dovoljno odmora pre nego što sednu za volan. Ovo im omogućava da budu više skoncentrisani i svesni stanja na putevima radi sigurnije vožnje u bilo koje doba dana, u kakvim god uslovima da se kreću.

Poštujte stanje na putevima i uslove saobraćaja

Budite oprezni je se smrkava ranije, tako da se povećava broj pešaka i biciklista koji su na putu, a koje teže možete da uočite na vreme. Pored ovoga, vodite računa o životinjama koje se sasvim iznenada mogu pojaviti na putu, naročito u brdsko-planinskim oblastima, kako bi izbegli nepotrebne tragedije.

Instalirajte GPS uređaje za praćenje u svim voznim parkovima

Praćenje GPS flote može da bude od pomoći u nadgledanju ponašanja vozača. Ovo omogućava da se na vreme uoče svi znaci umora kod vozača ili nebezbedne vožnje koja bi mogla da ugrozi vozače, imovinu i druge učesnike u saobraćaju. U stvari, možete da podesite upozorenja kako bi stizala obaveštenja putem e-mejla ili SMS poruka, kao i push notifikacija, uvek kada bi vozač prekoračio određena pravila, kao što su brzina vožnje, kočenje, pritisak papučice gasa ili prekomerni prazan hod i druga. Više o ovim kao i drugim pogodnostima kada su GPS usluge u pitanju, informišite se na našem sajtu.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.