Kako da pripremite vaša vozila za zimski režim saobraćaja

Zimska sezona je uveliko u toku a upravo nas očekuje hladni talas koji je na vratima. Pa, da li su vaša vozila spremna za zimske uslove saobraćaja? Od snega i poledice do intenzivnih udara vetra i niskih temperatura, zimski uslovi predstavljaju ozbiljne izazove za flotu vozila. Da biste pravilno zaštitili zaštitili vozače i vozila dok su na putu, postupite prema sledećim uputstvima.

Proverite tehničku ispravnost vozila

Temeljno očistite vozila i po mogućstvu nanesite zaštitni sloj voska zradi zaštite spoljašnjosti vozila od leda, soli i snega. Očistite šasiju, kabinu i točkove svakog vozila, i obavljate to redovno da biste uklonili uticaj korozivne soli i sprečili oštećenja na vozilu.

Pripremite paket za hitne intervencije

Trebalo bi da opremite sva vaša vozila sa paketom za hitne intervencije u slučaju da vozač doživi nezgodu na putu ili bude u prilici da pomogne drugima. Paket treba da obavezno sadrži sledeće stvari:

  • Baterijsku lampu
  • Četke za sneg i lance za led
  • Svetlosnu signalizaciju
  • Pokrivač i rukavice
  • Zimske čizme
  • Kutiju prve pomoći
  • Namirnice i boce sa vodom.

U slučaju da se dogodi nešto nepredviđeno, bićete zadovoljni jer ste bili na to već spremni.

Koristite gorivo otpornije na zimu

Uobičajene žalbe u zimskom periodu su na smanjenje ekonomičnosti potrošnje goriva i vozila koja ne uspevaju da se upale kada su temperature ispod nule. Najbolje rešenje je da se koriste goriva koja su pouzdana i sadrže veći procenat oktana.

Koristite GPS praćenje vozila

Uverite se da sva vaša vozila dobiju odgovarajuće održavanje pre početka zimske sezone. Korišćenje softvera za GPS vozila može vam pomoći da ostanete proaktivni kada je održavanje vaših vozila u pitanju tako što ćete napraviti redovan raspored za usluge na osnovu očitavanja odometara i sati rada motora kako biste bolje mogli da predvidite kadaodređeno vozilo zahteva veću pažnju i održavanje.

Na osnovu istorije održavanja voznog parka u sistemu za snimanje i dijagnostiku motora, možete unapred da prepoznate znakove koji ukazuju na kvar opreme i da servisirate vozilo kako biste sprečili kvarove ili oštećenje u teškim vremenskim uslovima.

Praćenje GPS flote takođe može da bude od koristi da se izbegnu posledice loših vremenskih uslova. Dok loše vreme ne možete da izbegnete, možete da koristite GPS tehnologiju kako biste smanjili neke izazove. Koristeći GPS tehnologiju, možete da smanjite rizike koji dolaze sa zimskom vožnjom. Možete locirati vozače i da ih preusmeravate kako bi izbegli opasne uslove za vožnju, radove na putu ili zatvaranje deonica i usmeravali ih na bezbedne maršute dok ne stignu na planiranu destinaciju.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.