Kako da GPS telematika daje maksimalan efekat

Sa telematskim sistemima koji su zastupljeniji nego ikada ranije, fleet menadžeri sada imaju na raspolaganju mnogo više informacija o performansama vozača i vozila nego što su to imali ranije. GPS telematika kontinuirano pruža detaljan uvid, omogućavajući pojednostavljenje procesa upravljanja voznim parkom, poboljšava korisničku uslugu i ima pozitivan uticaj na profitabilnost poslovanja u celini.

Kako podaci iz telematike mogu najefikasnije da se iskoriste? Bitno je da su informacije snimljene telematikom flote usmerene na uticaj u pravim segmentima. To može da se postgne na sledeće načine:

1. Koristite izveštaje o putovanju. Izveštaji o putovanjima pružaju niz relevantnih podataka koji se odnose na putovanja koja se obavljaju voznim parkom – uključujući početnu i krajnju lokaciju, vreme vožnje, vreme zadržavanja i sve preduzete radnje koje nadzire telematika vozila. Ove informacije vam mogu pomoći da maksimalno povećate produktivnost flote i minimizirate eventualne zastoje u radu.

2. Podesite raspored. Rasporedi su odličan alat za identifikaciju neovlašćenog korišćenja vozila. Oni omogućavaju izveštavanje i obaveštavanje o svim aktivnostima vozila koje se odvijaju van radnog vremena, što pomaže menadžerima flote da smanje troškove za gorivo.

3. Kreirajte geozone. Jedan jednostavan alat koji može da šalje upozorenja kada vozila stignu ili izađu iz određenih lokacija. Ovo je korisno kada je u pitanju identifikacija vozila koja ulaze u lokacije koje ne bi trebalo, kao i omogućavanje menadžerima flote da obaveste klijente o vremenu isporuke. Dosta je korisno za preduzeća koja se bave uslugama i transportom, jer može da se odlično organizuje raspored.

4. Pretraga najbližeg vozila. Kada se nalazite u okruženju sa odzivom, korišćenje najbliže funkcije pretraživanja vozila je odličan način da se poboljša vreme odziva i time usluga za korisnike. Takođe pomaže u smanjenju troškova goriva i povećanju produktivnosti smanjenjem udaljenosti vožnje i vremena vožnje. Ovo je takođe odlična karakteristika za preduzeća u transportnoj industriji.

5. Izmerite prazan hod. Izveštavanje koje pružaju telematički sistemi može da pokaže da li je postojao prazan hod u radu motora vozila, i onda kada se ono ne kreće. Praćenje i merenje olakšava smanjenje potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida, pa je ovo jednostavan način za zaštitu životne sredine.

Ove jednostavne mere mogu da budu od koristi kako biste ostvarili opipljiva poboljšanja u performansama i efikasnosti vašeg voznog parka. To je jedan od ključnih razloga zašto telematika sve više dobija na zamahu i prisustvu. Ako želite da saznate više o tome kako temelatika može da koristi vama, obratite se našem timu koji će vam o tome dati dosta detaljnije informacije.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.