GPS praćenje građevinskih mašina i zaštita od zloupotreba

Današnje tehnologije i mehanizacija su postale veoma sofisticirane, i nude brojne mogućnosti kada je njihova radna eksploatacija u pitanju. S’ druge strane, i zloupotreba istih postaje ništa manje sofisticirana, kao i gubici koji iz tih razloga proizilaze. Ukoliko ste vlasnik ili poslujete sa građevinskim mašinama, rešenja za brojne poslovne izazove su pred vama.

Merenje efikasnog rada

Gorivo se ne krade samo iz kamiona. Na meti kradljivaca često su i građevinske mašine iz kojih se istače na desetine litara. Osim toga, u praksi se često dešava da radnici jednostavno startuju motor na mašini, a ne obavljaju posao koji je bio predviđen za taj period. Almaks GPS satelitsko praćenje vozila ima rešenje i za taj problem!

Zahvaljujući našim senzorima, naši korisnici imaju tačan prikaz koliko je vozilo sa datim kontaktom stajalo u mestu, a koliko sa radom motora. Takođe, možemo da izmerimo radne časova motora i što je jednako važno koliko su radile “ruke” i “kašike” na radnim mašinama. Sve ove informacije dostavljamo kroz opsežan izveštaj, ali u njemu svaku od navedenih stavki možete posebno proveriti. Jednostavno, omogućili smo da možete imati uvid u potrošnju, kako u mestu, tako i u pokretu, ali i da znate kolika je potrošnja po radnom satu.

Mogućnost krađe goriva

Merenje vršimo preko sondi renomiranih proizvođača koje se ugrađuju u rezervoare. Prvi korak u tom procesu jeste kalibracija goriva. Almaksovi serviseri mere kapacitet rezervoara uz pomoć naših cisterni i mobilnih pumpi.

Kada se sonda montira, podaci o promeni nivoa goriva, šalju se na sistem gde se praktično ti podaci prikazuju u litrama, tako da se svaka promena nivoa goriva vidi na sisitemu. Osim kroz klasičan šablon izveštaja, podatke o broju radnih sata motora, kad je bilo utakanja ili istakanja možete videti i kroz grafički prikaz.

Ako vam je tako jednostavnije, promene na sistemu javljaćemo vam putem maila ili sms porukom ili puš notifikacijama na mobilnim aplikacijama.

Poklopac rezervoara

Ugradnja sondi nije jedini način da se zaštitite od krađe goriva. Kao vrlo efikasno rešenje pokazali su se senzori na poklopcu rezervoara. Zahvaljujući njima možete putem maila, sms-a ili mobilne aplikacije dobiti obaveštenje da li je bilo otvaranja i zatvranja čepa rezervoara, što omogućava brzu reakciju.

Geozone

Ako se vaše vozilo često kreće u određenim reonima, možete tačke od interesa i geozone da označite na mapi i to u svega nekoliko koraka. Dovoljno je da u našoj aplikaciji za GPS praćenje kliknete na karticu Geozona, a da zatim iz menija koji će se pojaviti sa leve strane odabarete jednu od tri mogućnosti za iscrtavanje oblika: krug, poligon ili liniju, a zatim klikom mišem na mapi odabarete lokaciju koju želite.

Putem maila, SMS porukom ili putem mobilne apliakacije dobićete notifikacije svaki put kad vozilo napusti geozonu, zatim informacije o tome koliko je dugo vozilo stajalo na kontaktu ili bilo bez kontakta u geozoni, koliko je kilometara pređeno… Kao i ostale opcije, svi ovi podaci mogu se videti kroz izveštaje. I još jedna važna informacija: broj geozona na sistemu nije ograničen.

Android i iOS mobilne aplikacije

Kada dobijete korisničko ime i šifru za korišćenje našeg sistema, možete besplatno preuzeti i Almaks GPS mobilne aplikacije. Preko njih možete videti informacije o trenutnoj lokaciji vozila, ali i o svim ugrađenim “periferijama” , odnosno senzorima. Konkretno, kod građevinskih mašina možete videti podatke o radu “radnih ručica mašine”, o radnim satima motora, potrošnji goriva po radnom satu i radu… Opciono, možete dobijati i “push up” notifikacije o promenama stanja na senzorima, kao što je sipanje ili istakanje goriva.

Identifikacija vozača

Ako želite da znate ko je u određeno vreme upravljao građevinskom mašinom, to možete učiniti uz pomoć Almaksove usluge identifikacije vozača preko RFID (Radio frequency identification) odašiljača. Na osnovu daljinskog slanja i prijema podataka imaćete uvid imati uvid i u sledeće informacije: koliko je vozač potrošio goriva, kao i da li je bilo istakanja ili utakanja u rezervoar.

Zašto da napravite ovaj izbor?

Štedite vreme i novac. Pored toga optimizujete rad svojih mašina, čime izbegavate potencijalne kvarove ili servisiranje. Zaštićeni ste od krađe ne samo goriva, ali i samih mašina. Građevinska mehanizacija je neophodan deo svakog ozbiljnog poslovnog poduhvata, ali i briga o mašinama je ništa manje bitna. Almaks je tu da pomogne da ih koristite na najefiksaniji mogući način.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.