Fleet menadžment i njegova budućnost

Tehnološki razvoj dao je prostora za unapređenje bojnih performansi kada je u pitanju fleet menadžment i pomogao da se pojednostave operacije. U proteklih 15 godina, ogromna većina prevoznika se oslanjala na praćenje flote putem GPS-a kako bi imali uvid u lokacije i pozicioniranje svojih vozila i efikasnije raspoređivali poslove i rute kako bi se štedelo i na vremenu i na gorivu.

Danas nisu samo kamioni vozila koja koriste praćenje flote. Praćenje vozila se takođe široko koristi u građevinskim i rudarskim flotama, sve češće se primenjuje u novim industrijama; u javnoj službi, preko poljoprivrede, pa čak i do ličnih automobila. U budućnosti, ova tehnologija bi mogla da postane standardna oprema svih vozila. Ali evo u kojim slučajevima se procenjuje njen najveći uticaj u budućnosti:

Kompanijski i korporativni vozni parkovi:Za preduzeća sa velikim brojem automobila za terenske ili komercijaliste, praćenje vozila omogućava jednostavnost u radu. Procenjuje se da će do 2022. godine oko 60 miliona uređaja širom sveta biti samo u ovoj industriji, da bi se pratili korišćenje, održavanje i lokacija vozila, kako bi održavao kvalitet flote i da bi se prikupljali podaci o tome ko i kako koristi vozila.

poljoprivreda almaks

Poljoprivredna oprema:GPS praćenje omogućavaće poljoprivrednicima da prikupljaju i upravljaju informacijama iz svoje opreme i mašina. Korisno je za održavanje analitika može da pomogne pri otkrivanju kvarova pre nego se pojave. Podaci bi se takođe koristili za upravljanje usevima i analizu efikasnosti polja.

Vozila javnih i komunalnih službi:Javne i komunalne službe sve više se okreću novijim tehnologijama kako bi upravljale zahtevima svoje flote. Policija i hitne službe, na primer, danas zahtevaju veoma precizno GPS praćenje za otpremu i terensku kancelariju da efikasno reaguje na pozive. Gorske službe kao i ostale službe za vanredne situacije i hitne intervencije imaju slične potrebe, koje će vremenom dodatno da rastu.

Osiguravajuće kuće i privatna vozila:Neke osiguravajuće kuće već imaju programe koji uključuju korišćenje telematike, kako bi kontrolisali ponašanje u vožnji, ii izbegavali lažna obeštećenja i polise a nagrađivali savesne vozače štednjom. Zbog toga se i fizička lica odlučuju na slične pogodnosti, uglavnom putem osiguravajućih kuća i njihovih paketa.

Mogućnosti za praćenje flote su gotovo beskrajne, posebno danas kada se ulazi u eru automatizacije vozila. Mislite na vreme o mogućnostima koje su pred vama.

Naši Klijenti

1000+ koristi naš GPS sistem

Ikea Beograd
PlanetBike
Bekament
Klachka
Starcom
NIS Transport
NBS
KIA Motors

Treba Vam naša ponuda?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter, budite obavešteni o promocijama i akcijama.